ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναγγελία μεταβολής κατόχου στεγασμένου σταθμού αυτοκινήτων άνευ εγκαταστάσεων αντλιών καυσίμων – (Τ09Β)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ (Downloads)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1)
Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα χρησιμοποίησης του κτιρίου με χρήση στεγασμένου σταθμού.
2)
Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στην εγκατάσταση του στεγασμένου σταθμού αυτοκινήτων, έπειτα από τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας ή της βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας.
3)
e–παράβολο 29,50 € (Κωδ. 8244) για μονώροφους σταθμούς και
e–παράβολο 59,00 € (Κωδ. 8245) για πολυώροφους.
4)
Γραμμάτιο κατάθεσης 29,50 ΕΥΡΩ στην Δ.Ο.Υ. ή e – παράβολο για το πλυντήριο – λιπαντήριο (Σε περίπτωση που υφίσταται).
5)
Βεβαίωση Πυροπροστασίας ή Πιστοποιητικό Πυρασφαλείας από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία1.
6)
Δήλωση Υπαγωγής στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. οικ. 170078/7-10-2013 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 2507) ή Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων2.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
Έλληνες πολίτες :   Αστ. Ταυτότητα ή Δίπλωμα Οδήγησης ή Διαβατήριο
Πολίτες ΕΕ           :   Διαβατήριο και Άδεια Διαμονής Ευρωπαίου πολίτη
Πολίτες εκτός ΕΕ :  Διαβατήριο και Άδεια Παραμονής
 
ΜΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Απαιτείται ο ορισμός εκπροσώπου/εξουσιοδοτημένου προσώπου στο παρόν έντυπο με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ή εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Σε περίπτωση που το παρόν έντυπο επέχει και θέση Υ.Δ. το κείμενο υπογράφεται μόνο από τον ενδιαφερόμενο ή από πρόσωπο που έχει πληρεξούσιο, στο οποίο θα δίνεται ρητά το δικαίωμα υπογραφής Υ.Δ.
 
ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Όταν συμβαλλόμενος είναι Νομικό Πρόσωπο απαιτούνται:
Για Α.Ε.:  Σύσταση, Δ.Σ. σε ισχύ και πρακτικό του Δ.Σ.:
i) για την απόφαση μεταβολής κατόχου και
ii) για την παροχή εξουσιοδότησης στο πρόσωπο που θα προσέλθει.
Για Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε.: Πιστοποιητικό περί μεταβολών (τελευταίου διμήνου) από το ΓΕΜΗ και τελευταία τροποποίηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η Βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας του στεγασμένου σταθμού έχει χρονική ισχύ δέκα (10) ετών και μπορεί να ανανεωθεί εφόσον υποβληθούν τα απαιτούμενα προβλεπόμενα δικαιολογητικά των παραγράφων 1 ή 5 του άρθρου 25 του υπ’αριθμ. 455/1976 Π.Δ., όπως ισχύει.
Σε περίπτωση που ισχύουν ειδικές διατάξεις για κάποια περιοχή (π.χ. NATURA, ιδιαιτέρου κάλλους κ.λ.π.), είναι ενδεχόμενο να προκύπτουν και επιπλέον δικαιολογητικά.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι νομικό πρόσωπο, το κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης διαμορφώνεται ως εξής: «Ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας………………….αυτοτελώς ή από κοινού δηλώνω ότι………………………………………….» (το κείμενο κατά περίπτωση).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1)
Το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να ανανεώνεται πριν από την ημερομηνία λήξεως του από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία που το χορήγησε με φροντίδα του υπεύθυνου του σταθμού (εκμεταλλευτή).
2)
Για στεγασμένο σταθμό επιβατικών αυτοκινήτων μικρότερο των 200 θέσεων στάθμευσης δεν απαιτείται δήλωση υπαγωγής σε Π.Π.Δ. Για στεγασμένο σταθμό επιβατικών αυτοκινήτων που διαθέτει από 200 θέσεις στάθμευσης έως και 499 θέσεις εκδίδεται πράξη υπαγωγής σε Π.Π.Δ. από την οικεία περιφερειακή υπηρεσία μεταφορών και επικοινωνιών. Για στεγασμένο σταθμό επιβατικών αυτοκινήτων που διαθέτουν από 500 θέσεις στάθμευσης έως και 2999 θέσεις απαιτείται έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, από την Υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της. Για στεγασμένο σταθμό επιβατικών αυτοκινήτων που διαθέτει από 3000 θέσεις στάθμευσης και άνω, απαιτείται έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων γίνεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Skip to content