ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναγγελία μεταβίβασης λειτουργίας συνεργείου επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων – (Τ06Β)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ (Downloads)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1) Υπεύθυνη δήλωση του νέου εκμεταλλευτή του συνεργείου:
α)
ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα εκμετάλλευσης του συνεργείου.
β)
ότι δεν υπάγεται στις στερήσεις του άρθρου 53 του Ν. 3421/05 από αμετάκλητη καταδίκη για ανυποταξία ή λιποταξία.
γ)
ότι δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στην εν γένει εγκατάσταση, έπειτα από τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας της ή της βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας της.
2)
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του τεχνίτη υπεύθυνου του συνεργείου στην οποία θα δηλώνεται ότι:
Δεν ασκώ επίβλεψη εργασιών σε άλλο συνεργείο σε όλη την επικράτεια, εκτός από το συνεργείο που βρίσκεται στον Δήμο………., οδός………..
3)
Δήλωση Υπαγωγής στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 52891/30-9-2013 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 2446).
4)
Βεβαίωση ορθής αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, ή άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1575/1985, όπως ισχύει, ή πτυχίο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 3100/1954, της ίδιας ειδικότητας ή ειδικοτήτων με αυτή του συνεργείου.
Σε περίπτωση που ο εκμεταλλευτής του συνεργείου δεν είναι κάτοχος της παραπάνω Βεβαίωσης ορθής αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, ή δεν διαθέτει την αντίστοιχη με την ειδικότητα του συνεργείου άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή πτυχίο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 3100/1954, της ίδιας ειδικότητας ή ειδικοτήτων με αυτή του συνεργείου και δεν πρόκειται να είναι ο τεχνίτης υπεύθυνος αυτού, τότε προσκομίζεται η αντίστοιχη Βεβαίωση ορθής αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, ή η άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1575/1985, όπως ισχύει, ή το πτυχίο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 3100/1954, της ίδιας ειδικότητας ή ειδικοτήτων με αυτή του συνεργείου, του υπαλλήλου – τεχνίτη υπεύθυνου του συνεργείου, συνοδευόμενο από το Δελτίο Αναγγελίας Πρόσληψής του ή την θεωρημένη κατάσταση του προσωπικού του συνεργείου.
Για τις ειδικότητες αμαξωμάτων και βαφής απαιτείται και Βεβαίωση ΚΕΚ περί παρακολούθησης σεμιναρίου περιβαλλοντικής διαχείρισης φανοποιείου – βαφείου.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
Έλληνες πολίτες :   Αστ. Ταυτότητα ή Δίπλωμα Οδήγησης ή Διαβατήριο
Πολίτες ΕΕ           :   Διαβατήριο και Άδεια Διαμονής Ευρωπαϊου πολίτη
Πολίτες εκτός ΕΕ :  Διαβατήριο και Άδεια Παραμονής
 
ΜΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Απαιτείται ο ορισμός εκπροσώπου/εξουσιοδοτημένου προσώπου στο παρόν έντυπο με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ή εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Σε περίπτωση που το παρόν έντυπο επέχει και θέση Υ.Δ. το κείμενο υπογράφεται μόνο από τον ενδιαφερόμενο ή από πρόσωπο που έχει πληρεξούσιο, στο οποίο θα δίνεται ρητά το δικαίωμα υπογραφής Υ.Δ.
 
ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Όταν συμβαλλόμενος είναι Νομικό Πρόσωπο απαιτούνται:
Για Α.Ε.:  Σύσταση, Δ.Σ. σε ισχύ και πρακτικό του Δ.Σ.:
i) για την απόφαση μεταβίβασης λειτουργίας και
ii) για την παροχή εξουσιοδότησης στο πρόσωπο που θα προσέλθει.
Για Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε : Πιστοποιητικό περί μεταβολών (τελευταίου διμήνου) από το ΓΕΜΗ και τελευταία τροποποίηση.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η Βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας συνεργείου είναι αορίστου χρόνου και κοινοποιείται στην οικεία Υπηρεσία Πολεοδομίας, καθώς και στην οικεία Αστυνομική Αρχή και Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σε περίπτωση που ισχύουν ειδικές διατάξεις για κάποια περιοχή, είναι ενδεχόμενο να προκύπτουν και επιπλέον δικαιολογητικά.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι νομικό πρόσωπο, το κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης διαμορφώνεται ως εξής: «Ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας………………….αυτοτελώς ή από κοινού δηλώνω ότι………………………………………….» (το κείμενο κατά περίπτωση).

Skip to content